Så reser du bäst med hund

Att ta med hunden på semestern är kul och mysigt. Det krävs dock lite extra planering för att allt ska gå smidigt. Att boka ett djurvänligt hotellrum och planera resmålet med hunden i åtanke är viktigt för att det ska bli en trivsam resa för alla.
Att resa inom Sverige med hund är faktiskt inte särskilt komplicerat. Med bra planering kommer det bli en härlig resa både för din hund och för dig som hundägare. Nyckeln till en lyckad semester med huden är att boka ett bra hotell som tillåter hundar. Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på när du tar med hunden på semester inom Sverige.

Boka ett djurvänligt hotellrum

Happy,Smiling,Golden,Retriever,Puppy,Dog,In,Luxurious,Bright,ColorsÄven om du semestrar med hund betyder det inte att du behöver tumma på bekvämligheten. Det går utmärkt att bo på moderna och mysiga hotell även med hund. Hos hotellkedjan Elite Hotels kan du ta med dig din fyrbenta vän. Se till att boka ett av deras djurvänliga rum. Boka i god tid för att säkerställa att de har ett djurvänligt hotell tillgängligt. Det finns ofta betydligt färre djurvänliga rum på ett hotell vilket gör att de kan sälja slut fort. Undvik problem på resan genom att boka lång tid i förväg. Det kan även vara bra att förvarna personalen innan. Elite hotels har hotell över hela Sverige vilket passar perfekt om du ska åka på en roadtrip runtom i Sverige med din hund. Det kan vara ganska krångligt att resa utomlands med hund och därför väljer de flesta att semestra i Sverige med hunden istället.

Elite hotels erbjuder ett fyrtiotal fräscha hotell som håller mycket hög klass. Varje hotell har sin unika karaktär. Gemensamt för alla hotell inom kedjan är att de förenar moderna trender med klassisk stil. Med hög servicenivå och bra restauranger kan du som hotellgäst känna dig trygg med att allt du behöver finns på ett och samma ställe. Nästan alla Elite hotell är centralt belägna vilket gör att du enkelt kan gå ut på promenad med hunden när den behöver rastas. Om du är osäker på hur omgivningen ser ut kan du kontakta hotellet och fråga.

Planera resmål som passar hunden

Cute,English,Cocker,Spaniel,And,Suitcase,Indoors.,Pet,Friendly,HotelOavsett om du ska åka på en roadtrip med flera stopp eller stanna på ett ställe under hela semestern, är det viktigt att planera resmålet med hunden i åtanke. Hunden kan följa med på det mesta, men inte allt. Det finns massor med inspiration att hämta från andra personer som har rest runt med sin hund. Bra aktiviteter med hundar inkluderar bland annat:

  • Aktiva resor med löpträning eller vandring
  • Sol- och badsemester
  • Weekend i en ny stad

De flesta hundar passar perfekt för löpning och liknande utomhusaktiviteter på resan, men tänk på att den fysiska kapaciteten varierar mellan olika hundraser och hundens unika karaktär. Vissa hundar, framför allt små eller äldre hundar, klarar inte av att gå eller springa långa sträckor. Därför är det viktigt att du alltid anpassar semesteraktiviteterna utifrån just din hund. En mindre hund är å andra sidan lättare att ta med på en stadsweekend.